Hvad er affiliate marketing?

Hvad er affiliate marketing?

Hvad får du ud af dette indlæg?

I dette indlæg vil jeg fortælle dig, hvad affiliate marketing er, og hvordan du kan tjene penge på det. Hvis du vil i gang med din affiliate forretning, så har du hele værktøjskassen på denne hjemmeside. Du kan lære at finde en niche, lave hjemmesiden, optimere og markedsføre samt at analysere på din hjemmeside. Du finder en gratis e-bog samt onlinekurser. Processen i at tjene penge online, – fx via affiliate marketing, – har 4 trin.

Hvad er affiliate marketing, og hvordan tjener du penge på det?

Affiliate marketing går ud på, at du viser en ekstern hjemmesides produkter eller services på din egen hjemmeside. Når en bruger klikker på produktet/servicen på din hjemmeside, viderestilles denne til den eksterne webshop. I tilfælde af at brugeren køber, får du en kommissionssats. En cookie sporer henvisningen. Cookien er indbygget i et såkaldt deeplink. Du er publisher for en annoncør (ekstern webshop). Du er derfor en slags sælger. Affiliate marketing er populært, fordi dit arbejde består i at få besøgende og viderestille dem. Du undgår det administrative. På den måde har affiliate marketing et stort potentiale for at give passiv indkomst, når først din hjemmeside er optimeret, så den bliver fundet på Google på givne søgeord. Her på hjemmesiden kan du lave din egen affiliate hjemmeside. Du kan også tage et kursus i affiliate marketing.

Dansk affiliate netværk

Mellemleddet mellem dig og annoncøren er selve netværket. Netværket er fx Partner-ads. Igennem netværket søger du om at blive publisher for annoncører. Det er gratis at tilmelde sig netværket og at blive medlem. Hos nogle annoncører skal du godkendes manuelt. Hos andre godkendes du automatisk. Partner-ads er et populært dansk affiliate netværk bl.a. fordi, at de har over 800 programmer at vælge imellem. Du kan se programkategorierne her.

Profitable reklamer

Nogle reklamer er mere profitable end andre. Dette er noget, som du fx skal være opmærksom på, når du udvælger dine reklamer. Hvis du klikker her, så kan du fx se, at der er forskel i provisionsprocent for salg. Provisionsprocenten er ikke alt. Der er fx også EPC, som er den gennemsnitlige provision udregnet pr. besøgende. Den er vigtig, fordi den siger noget om, hvad publishere i gennemsnit får hos annoncøren. Der er faktorer, der spiller ind i forhold til graden af EPC, så det at du får et konkret tal er godt. Faktorer er fx, hvor optimeret annoncørens hjemmeside er (læs evt. optimering af hjemmeside.). Det er fx en stærk begrænsning, hvis annoncørens webshop ikke er opsat til mobilen. Så kan det godt være, at du får en kæmpestor kommission, men hvis 70 % af annoncørens besøgende bruger mobilen, så er konverteringerne dårlige. Sådanne ting spiller ind på EPC. Så en høj EPC er en faktor i en optimeret hjemmeside. EPC handler selvfølgelig også om, om produktet er godt. Men hvis du har 2 annoncører, hvor produktet er identisk. Fx ved lån (tjek selv). Så skal du vælge den, der giver højst EPC.

Flere ting i affiliate marketing

Success  med affiliate marketing er enkelt, men før at det bliver enkelt, så skal du blive klog på 4-trinsprocessen.

Onlinekurser i affiliate marketing

Hvis du vil blive klog på 4-trinsprocessen, så kan du tage disse onlinekurser:

Fuld forståelse i affiliate marketing

Find nichen (Google Keyword Planner)

Lav affiliate marketing hjemmesiden

Optimer (SEO) og markedsfør hjemmesiden og/eller lav Google Adwords

Analyser på hvad brugerne gør på din hjemmeside

Det kan også være, at du vil starte med e-bogen.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *